Ellen White Életreform Klub

ELLEN GOULD WHITE ÉLETREFORM KLUB
A Civil Városmarketing Kerekasztal tagja
♦  Alapítva: 1987-ben ♦
(Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, Szolnok, Hild János tér 1.)
Ki ne vágyna egészségesebb, nyugodtabb, boldogabb életre?
A lehet
őséget a megújított, újraformált életmódban keresse

1987. május 25-én alakult a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központban az Életreform Klub. Célul az életmód megújítását, megváltoztatását tűztük ki: szépen, fokozatosan igyekszünk megvalósítani azokat az egészséget szolgáló elveket, amelyeket foglalkozásainkon megismerünk. Ezeknek eredményét kipróbálásuk után rögtön érezhetjük.

Az egészségi állapotunkat döntően befolyásolja az életmódunk. Ennek nemcsak a megelőzésben, hanem – a betegséget kiváltó ok megszüntetésével – a természetes gyógyulásban is óriási szerepe van. Míg a természetgyógyászati módszerek tüneti kezelésre is alkalmazhatók, addig mi az ok feltárására, majd megszűntetésére, vagy ha ez nem lehetséges, hatástalanítására – pl. természetes vitaminokkal, pszichés megerősítéssel – törekszünk. A természetgyógyászati módszerekkel (légzés, víz, napfény, mozgás, pihenés, mértékletesség, megfelelő táplálkozás, hitből fakadó optimizmus) pedig a szervezetünket segíthetjük a beállott zavarok leküzdésében.

1996-ban vettük fel Ellen Gould White nevét, aki a 19-20. századforduló jeles keresztény személyisége volt. Az életvitelhez adott tanácsait – 1848-ban már intett a dohány, kávé, tea használatától – az USA Nemzeti Egészségügyi Szövetsége posztumusz kitüntetéssel ismerte el 1986-ban. Előnyben részesítette a betegségek megelőzését, továbbá a szervezetünk segítését a gyógyulásban természetes gyógymódokkal. Elvei alapján kórházakat, élelmiszergyárakat alapítottak világszerte.

Többek közt Dr. Szentágothai János akadémikus, Dr. Oláh Andor, Dr. Eőry Ajándok, Schirilla György, Dr. Béres József, Springer Ferenc, Kártyikné Benke Etka és Mária, Dr. Hámori József, Dr. Angeli István, Ferencsik István, Bokor Katalin voltak klubunk meghívott előadói. Rendszeres vendégünk és segítőnk Dr. Boronkay Piroska gyógyszerész és Dr. Horváth József ny. főorvos is.

Foglalkozásainkat – a karácsonyi két hetes és a nyári három hónapos szüneteket leszámítva – minden héten keddi napokon tartjuk 17-20 óra között. Feltétel nélkül lehet az életmód klubnak tagja bárki, aki érzi, hogy valami nincs rendben az egészsége körül, és ezen az állapoton változtatni kíván, de nem tudja mit s hogyan. Erről szívesen beszélünk klubon kívül is: meghívás, felkérés esetén az egészséges életmódot ismertető előadásokkal az érdeklődő kluboknak, szervezeteknek kívánunk segítséget nyújtani

 

Találkozzunk

az Aba-Novák Agóra Kulturális Központ, I. emeleti oktatótermében

keddenként: 17 – 20 óra között!

A foglalkozásaink nyitottak, bárkit szeretettel várunk.

A belépés díjtalan!

Tájékoztatás: 30/663-11-76; czala@freemail.hu
A Facebookon is megtalálnak bennünket 🙂 :Ellen Gould White Életreform Klub