Új esély film vetítése- Beszámoló

on

„Új esély” Szolnokon

Az „Új esély” című filmet 2015. december 5-én vetítettük le a Tisza Mozi nagy termében. A gyülekezet tagsága önmagában kevés lett volna a terem megtöltésére. Előttünk álló feladat: Hogyan érhetnénk el azt, hogy minél többen eljöjjenek, és a film segítségével megismerjék az evangéliumot?

Nagy volt a készülődés. A presbiterek, a testvérek és a lelkész egyaránt kivették a részüket a munkából.  Ismét nagy áldásnak bizonyult a gyülekezet eddigi sokrétű tevékenysége. Az életmód klub, a német nyelvi képzés, az angol társalgási kurzus, valamint a játékklub látogatói többnyire nem adventisták, egy részük pedig nem is vallásos. A filmvetítést nekik is – kreatív módon – ajánlották testvéreink, akik közül többen részt is vettek. A személyes ismerőseik közül is sokan hívtak vendégeket, ki a kollégáit, ki a szomszédjait, barátait. A szolnoki testvérgyülekezetünkből is több család elfogadta a meghívást. Végül minden jegy elkelt, sőt még többre is szükség lett volna. A moziban még pótszékeket is be kellett állítani.

A vetítés alkalmát egyúttal híd programként is használtuk. Mindenki kapott egy meghívót „Az igazi Advent” című két részes, karácsonyt megelőző előadásunkra.

Sokan meghatódottan, elgondolkozva hagyták el a termet, a film mély benyomást tett rájuk. Felmerült egy újabb vetítés igénye is.

Végül megosztanánk néhány tapasztalatot a film utóéletéről. A vetítést követő első klubfoglalkozások alkalmával a csoportvezető testvérek vezetésével beszélgetéseket tartottunk a filmélményekről. A német kurzuson mintegy fél órán keresztül beszélgettünk az „Új esély” üzenetéről, így akik nem látták, ők is hallhattak a benne rejlő evangéliumról, és kedvet kaptak hozzá, hogy legközelebb ők is megtekintsék. A játékklub egyik résztvevője pedig így nyilatkozott „Nem mondom, hogy megtértem, de az óta egészen máshogy látom az életem eseményeit.”

Áldja meg az Úr a missziónak ezt az ágát is, hogy minél több emberhez eljusson az evangélium!

Ócsainé B. Klára

Bővebben a filmről:

http://ujeselyafilm.hu/

https://www.facebook.com/newchancethemovie/?fref=ts

A film előzetese:

https://www.youtube.com/watch?v=tKwevzdG9gU

 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.